Moninaisia perheitä
Osa äideistä ja isistä tarvitsee kehitysvamman tai laaja-alaisten oppimisvaikeuksien takia tavallista enemmän tukea vanhemmuuteen.
Osa äideistä ja isistä tarvitsee kehitysvamman tai laaja-alaisten oppimisvaikeuksien takia tavallista enemmän tukea vanhemmuuteen. Lähi-ihmiset ja hyvinvointialueen kaikille yhteisten sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijät ovat tärkeimpiä vanhemmuuden tukijoita.
Oikein kohdennetun ja oikeaan aikaan annetun tuen edellytys on, että ammattilaiset osaavat tunnistaa ne vanhemmat, joiden kehitysvamma tai oppimisen vaikeudet vaikuttavat lapsen kanssa toimimiseen.
Tällä sivustolla käsitellään vanhemmuutta monista näkökulmista. Selkokielinen osuus on koottu ja kirjoitettu erityisesti niille, joilla itsellään on kehitysvamma tai laaja-alaisia vaikeuksia oppimisessa. He voivat olla jo vanhempia tai vasta perheenlisäystä pohtivia ihmisiä.
Osa aineistosta palvelee erityisesti työntekijöitä, ja osa on valittu tukea tarvitsevien vanhempien lähi-ihmisille. Kattavimman kuvan asiasta – vauvahaaveista vanhemmuuteen, perheiden tunnistamisesta tukemiseen – saa kuitenkin tutustumalla tarjolla oleviin näkökulmiin niitä lokeroimatta.
Suurin osa sivuston aineistosta on koottu Kehitysvammaisten Tukiliiton Äiti ei pysy kärryillä -projektissa 2010 – 2014.
Moninaisista perheistä löydät tietoa selkokielellä ja yleiskielellä
Vanhemmuudesta selkokielellä
Tässä kokoelmassa on selkokielellä asiaa vauvahaaveista ja vanhemmuudesta.
Moninaisista perheistä lähi-ihmisille
Lähi-ihmisten rooli on hyvin erilainen kuin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilla sellaisten ihmisten elämässä, joilla on...
Moninaisista perheistä ammattilaisille
Perheet, joissa vanhemmalla tai vanhemmilla on laaja-alainen oppimisvaikeus tai kehitysvamma, tarvitsevat usein pitkäkestoista tukea...
Äiti ei pysy kärryillä
Projektin materiaalit ja loppuraportit
Saatat olla kiinnostunut myös näistä:
Tukiliiton oppaat ja materiaalit
Erilaisia materiaaleja, kuten sosiaaliturvaopas.
Vastaan mielelläni kysymyksiisi:
Pia Mölsä
Suunnittelija, hankepäällikkö
Puhelinnumero: 050 4656 283
Sähköposti: pia.molsa@tukiliitto.fi
Työskentelen TILKE-hankkeessa ja edistän osallisuuden toteutumista.
Twitterissä käytän tunnusta @molsapia